BTW%2Dvrij+Duitsland+irriteert+Fransen
Nieuws
© ANP

BTW-vrij Duitsland irriteert Fransen

Een groep Bretonse varkenshouders heeft bij de Europese Commissie klacht ingediend tegen de Duitse staat. De Fransen kunnen niet verkroppen dat hun Duitse collega's vrijgesteld zijn van BTW, meldt VILT.be.

'Ons onderzoek bracht aan het licht dat de Duitse varkenssector de afgelopen vijf jaar een belastingvoordeel van 250 miljoen euro had', vertellen vertegenwoordigers van de groep die zichzelf het 'collectief tegen fiscale dumping in de Europese landbouw' noemt, aan het nieuwsmedium Pleinchamp.com.

Oneerlijk

In Bretagne, het hart van de Franse varkensproductie, vindt men het oneerlijk dat Duitse varkenshouders een belastingvoordeel genieten. Een aantal boeren-bestuurders verenigde zich om bij de Europese Commissie een klacht te kunnen indienen tegen de Duitse staat.

De vrijstelling van BTW zet Duitse producenten van varkensvlees op voorsprong, zeggen de Bretonse varkenshouders. In hun optiek vergroten Duitsers zo hun marktaandeel en hun dominante positie op de Europese markt voor varkensvlees.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer