Gros+boeren+en+tuinders+dagelijks+online
Nieuws
© Henk Bouwman

Gros boeren en tuinders dagelijks online

Bijna driekwart van Nederlandse boeren en tuinders is dagelijks bedrijfsmatig actief op internet. Dat concludeert marktonderzoeksbureau AgriDirect.

Van de Nederlandse agrariërs maakt 73,7 procent minimaal één keer per dag bedrijfsmatig gebruik van internet. Hoe groter de bedrijven zijn en hoe jonger de agrarische ondernemer is, hoe vaker ze bedrijfsmatig actief zijn op internet.

In de tuinbouwsector is 81,4 procent iedere dag bedrijfsmatig online.

Vierhonderd agrariërs

Die conclusies trekt AgriDirect op basis van het onderzoek 'Effectief communiceren in de land- en tuinbouw', dat het bureau eind 2015 heeft uitgevoerd en waarin vierhonderd land- en tuinbouwers uit Nederland vragen beantwoordden over hun communicatie- en informatiegedrag.

In totaal is 85,8 procent van de agrariërs met een groot bedrijf minimaal één keer per dag online. Bij middelgrote bedrijven ligt dit percentage op 72,8 procent en bij kleine bedrijven op 50,7 procent.

Leeftijd

Van de boeren en tuinder jonger dan 45 jaar is 84 procent minimaal één keer per dag online. Van de agrariërs tussen 45 en 55 jaar oud komt dit percentage uit op 82,7 procent en van de agrariërs tussen 55 en 65 jaar is 67,6 procent minimaal één keer per dag online.

De Nederlandse agrariër bezoekt vanuit meerdere apparaten het internet. De computer wordt door 81,6 procent gebruikt. Daarnaast zet 27,7 procent van de agrariërs hiervoor een smartphone in.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer