Ontspoorde+trein+in+maisland+Dalfsen+%28video%29
Nieuws
© RTV Oost / Erik Hogeboom

Ontspoorde trein in maisland Dalfsen (video)

Eén dode, zeven gewonden en een enorme chaos op het spoor. Bij een ernstig treinongeluk bij Dalfsen is dinsdagmorgen een trein ontspoord en in maisland beland, meldt RTV Oost.

De trein raakte van de rails na een botsing met een hoogwerker, die op dat moment het spoor overstak. De machinist van de trein kwam bij het ongeluk om het leven.

Twee passagiers zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn beiden buiten levensgevaar. Vijf andere reizigers zijn ter plekke behandeld voor kleine verwondingen. Er zaten zo'n vijftien passagiers in de trein toen het ongeluk gebeurde.

Kraanmachinist ongedeerd

De kraanmachinist wist op tijd uit de machine te springen en bleef lichamelijk ongedeerd. 'De man is enorm geschrokken', vertelde burgemeester Han Noten. 'Lichamelijk is hij ongedeerd, maar het is ternauwernood goed gegaan.'

De hoogwerker op rupsbanden was bezig het spoor over te steken, toen de trein eraan kwam. 'Er is waarschijnlijk sprake van een inschattingsfout van de kraanmachinist', gaf Noten tijdens een persconferentie aan.

Geen treinverkeer

De verwachting is dat er de komende drie dagen geen treinverkeer mogelijk is. Er worden tussen Zwolle en Ommen bussen ingezet om reizigers te vervoeren.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer