HZPC+investeert+in+Rusland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

HZPC investeert in Rusland

HZPC Holland verwerft alle aandelen van de gezamenlijke Fins-Russische onderneming HZPC Sadokas met onder meer een vestiging in Sint-Petersburg.

HZPC Sadokas produceert pootaardappelen in Rusland, importeert pootaardappelen uit Finland en Nederland en distribueert deze naar aardappeltelers in heel Rusland.

Bedrijfsstrategie

Deze acquisitie ligt in lijn met de bedrijfsstrategie van HZPC Holland om een meerderheidsbelang na te streven in haar deelnemingen. HZPC Holland was al eigenaar van 41,3 procent van de aandelen HZPC Sadokas Oy.

HZPC Holland koopt de overige aandelen van oprichter, grootaandeelhouder en directeur Jaakko Rahko en van verscheidene Finse minderheidsaandeelhouders.

Uitstekend distributienetwerk

Sadokas Oy werd in 1996 opgericht door Rahko om pootaardappelen naar Rusland te exporteren. Het Finse handelshuis beschikt over een uitstekend Russisch distributienetwerk.

HZPC verwacht dat de aardappelteelt in Rusland snel verder zal professionaliseren. Het produceren van gezonde pootaardappelen in het land is niet eenvoudig maar wel noodzakelijk. West-Europees pootgoed is relatief duur voor de Russische telers.

Lokale productie

Door de politieke situatie is het niet zeker of er altijd pootgoed van West-Europa naar Rusland kan worden verhandeld. Daarom wil HZPC investeren in de lokale productie van pootgoed van haar rassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer