Russische+ban+Turkse+producten
Nieuws
© NVT

Russische ban Turkse producten

Rusland boycot fruit, groente, gevogelte, vlees en kaas uit Turkije, nadat Turkije op 24 november een Russische straaljager had neergehaald in het grensgebied met Syrië.

Dinsdag werd een lijst gepubliceerd met goederen die van Turkse oorsprong niet meer welkom zijn, meldt Newsweek. Volgens Rusland steunt Turkije het terrorisme en ondersteunt Rusland met de aankopen dit eveneens.

Verschillende andere landen hebben zich inmiddels gemeld om de export over te nemen.Premier Dmitry Medvedev heeft een aantal landen genoemd, die nu aan Rusland kunnen leveren.

Toerisme

Onder die landen ook Israël. Dat land staat positief tegenover de afzet. Daarnaast wil het de Russische toeristen met open armen ontvangen. Ook op het toerisme naar Turkije zit een boycot, terwijl eerder door een bomaanslag op een vliegtuig het toerisme naar Egypte aan populariteit inboette .Turkije en Egype zijn populaire vakantielanden voor russen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer