SDE+ drie weken later open

De openstelling van de subsidieregeling SDE+ is drie weken uitgesteld tot 22 maart. Minister Henk Kamp (EZ) heeft dat bekend gemaakt. Aangekondigd was dat de eerste ronde van de SDE+ voor 2016 op 1 maart van start zou gaan.

SDE%2B+drie+weken+later+open
© Ivarem

Het uitstel heeft te maken met de bij- en meestook van biomassa in kolencentrales. Een meerderheid van de Tweede Kamer wilde die uitzonderen van de subsidieregeling voor duurzame energie.

Minister Kamp wachtte lang met nemen van een beslissing. Pas eind vorige week liet hij weten dat biomassa voor kolencentrales toch voor subsidie in aanmerking komt.

Aanvullende maatregelen

De bewindsman neemt wel enkele aanvullende maatregelen. Zo zal hij de bedrijven erop wijzen dat eventuele latere besluiten over de kolencentrales invloed kunnen hebben op afgegeven SDE+ beschikkingen.

Om alle betrokken partijen goed te kunnen voorlichten over de situatie, is de eerste openstelling van de SDE+ uitgesteld. Vanaf 22 maart kunnen aanvragen worden ingediend. De tweede openstelling, per 30 augustus, verschuift naar oktober.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer