Milieufederatie Drenthe: stop op melkvee

Natuur en Milieufederatie Drenthe wil dat de overheid een maximum stelt aan de omvang van de melkveehouderij in Drenthe.

Milieufederatie+Drenthe%3A+stop+op+melkvee
© Nieuwe Oogst

Als het huidige groeitempo van deze sector doorzet, heeft dat grote nadelige gevolgen voor het milieu, waarschuwt de organisatie.

De hoge melkprijs, de bouw van nieuwe melkfabrieken in Noord-Nederland en het vooruitzicht op vrije productie vanaf 2015 zorgt volgens de Drentse milieufederatie voor een groeispurt. 'De som van alle vergunningaanvragen geeft een zorgwekkend beeld.'

Mestverwerking

Afspraken tussen overheid en sector over de maximale groei van het aantal koeien in Drenthe moet een overschot aan mest en ammoniak voorkomen. Mestverwerking om zo'n mestoverschot weg te werken, wijst de provinciale milieufederatie af.

De Drentse milieufederatie trok vorig jaar ook al aan de bel over de forse uitbreiding van melkveehouderijen rond natuurgebieden. Daar is toen in overleg een uitweg voor gevonden, door de normen voor vergunninguitgifte aan te scherpen.

Dierrechten

De organisatie wijst er op dat voor intensieve veehouderijen zoals varkens- en pluimveehouderijen wel dierrechten gelden om de milieubelasting aan banden te houden. Voor de melkveehouderij zijn die er niet.

LTO Noord Drenthe reageert later vandaag.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer