LTO: voorstel Ferwerderadiel naar prullenbak

Het college van gemeente Ferwerderadiel wil de beheersverordening Waddenzee/Noordzee niet wijzigen. Dat blijkt uit een voorstel naar de gemeenteraad.

LTO%3A+voorstel+Ferwerderadiel+naar+prullenbak
© Bram Buruma Tekst En Beeld

Gemeente Ferwerderadiel verkwanselt hiermee de belangen van buitendijkse eigenaren en pachters, stelt LTO Noord Fryslân.

Buitendijkse boeren en LTO Noord roepen de raad op om het voorstel naar de prullenbak te verwijzen. Onlangs stelde de gemeente de beheersverordening Waddenzee/Noordzee vast.

Natuurorganisatie

De gemeente heeft, met uitzondering van particuliere gronden, aan alle gronden de bestemming water gegeven. Het gaat om ongeveer 1.500 hectare land dat boeren pachten van natuurorganisatie It Fryske Gea.

De particuliere gronden kregen wel de bestemming agrarisch, maar met zodanige planregels dat deze rechtstreeks leiden tot bestemming natuur. 'Met alle nadelige gevolgen voor plaatsingsruimte van mest en toekennen van betalingsrechten', geeft LTO Noord Fryslân aan.

Slinkse stap

Het is volgens de buitendijkse boeren de zoveelste slinkse stap in het al jaren durende proces om eigenaren uit het gebied te krijgen.

De gemeenteraad vergadert donderdag over de beheersverordening.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer