Bonus voor helft FrieslandCampina-boeren

Vooralsnog komt ruim de helft van FrieslandCampina melkveehouders in aanmerking voor de bonus van 2 cent per kilo melk. Zij krijgen die bonus, omdat ze in januari niet méér melk hebben geleverd dan tijdens een referentieperiode in december.

Bonus+voor+helft+FrieslandCampina%2Dboeren
© Jasper Schel

FrieslandCampina stelde deze bonus in, omdat de melkproductie in Nederland in november en december fors toenam. Hierdoor kon de zuivelcoöperatie niet alle melk verwerken.

Voor januari werd een verdere groei verwacht. Vandaar dat tot en met 11 februari een bonus van 2 cent per kilo melk is ingesteld. Na 11 februari wordt een nieuwe melkpoederfabriek van FrieslandCampina opgestart.

Tevreden

Dat ruim de helft van de FrieslandCampina-melkveehouders in aanmerking komt voor een bonus, stemt een woordvoerder van FrieslandCampina tevreden. Het maakt de melkstroom handelbaar. Hij signaleert wel dat het nog onduidelijk is over wat de melkleveranties voor de komende weken zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer