Meer+premie+voor+tuinders+Emmen
Nieuws
© Twan Wiermans

Meer premie voor tuinders Emmen

Tuinders in het glastuinbouwgebied Emmen kunnen dit jaar meer premie krijgen als zij gebruik maken van een investering- en saneringregeling. Emmen heeft de bestaande stimuleringregeling aangepast.

Bedrijven worden zo gestimuleerd om te investeren in verbetering van hun bedrijf en in verduurzaming. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor onder meer sloop, (her)bouw en nieuwbouw van kassen en voor ondersteuning bij investeringen in energieverdeelsystemen.

Verpaupering

Emmen zet met de nieuwe regeling vooral in op verduurzaming en kwaliteitsverbetering van de tuinbouwgebieden en wil verrommeling en verpaupering tegen gaan.

Bij nieuwbouw van kassen krijgt een bedrijf per gesloopte vierkante meter glas 9 euro in plaats van de eerdere 5 euro. Ook bij sloop voor herbouw van kassen gelden hogere premies: 10 euro in plaats van 6 euro per vierkante meter. Voor nieuwbouw zonder sloop is de subsidie 10 euro per vierkante meter.

Ondersteuning

De regeling maakt ook financiële ondersteuning mogelijk als tuinders energieverdeelsystemen aanleggen voor verdere verduurzaming op gebied van energie. Dat kan bijvoorbeeld bij het duurzaam gebruik en beheer van een systeem door een steeds hogere vraag en aanbod van energie, zoals warmte, water, CO2 en elektriciteit.

Gemeente Emmen wil meer mensen zonder baan aan het werk krijgen. Daarom is in de regeling een verplichting opgenomen dat bedrijven actief op zoek moeten naar een werkplek voor werkzoekenden.

Voor de regeling is sinds 2010 1.2 miljoen euro beschikbaar. De gemeente neemt 800.000 euro voor haar rekening en provincie Drenthe 400.000 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer