Techniek toont droogte in zuiden van Afrika

De droogte als gevolg van de naweeën van het natuurverschijnsel El Niño is dankzij het Delftse bedrijf EARS Earth Environment Monitoring exact in kaart te brengen door middel van Meteosat-dataverwerking.

Techniek+toont+droogte+in+zuiden+van+Afrika
© Ears

De tekening hiernaast toont de verdamping gedurende de laatste twee maanden van 2015 in vergelijking met het voorafgaande vijfjaarsgemiddelde in het zuiden van Afrika.

Verdamping is een goede maat voor het voor planten beschikbare water en de landbouwproductie. In de kaart wijzen rode en zwarte kleuren op watertekorten van 50 tot 100 millimeter.

Productietekorten

Op basis hiervan kunnen productietekorten van 30 procent en meer worden verwacht.

Volgens het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties worden na een slecht vorig seizoen nu al 14 miljoen mensen in de regio door honger bedreigd. Dit aantal zal gedurende het lopende groeiseizoen nog aanzienlijk toenemen. De marktprijzen van mais breken nu al records.

Satellietdata

EARS is gespecialiseerd in satellietdata voor klimaat, water en voedsel. Het bedrijf ontwikkelt betaalbare indexverzekeringen die elke Afrikaanse boer kunnen beschermen tegen droogte, extreme neerslag en nachtvorst.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer