Verbondenheid

Verbondenheid
© monique jansen

Terwijl deze Nieuwe Oogst bij u en mij op de deurmat valt, zit ik samen met onze huidige prins carnaval Frans d’n Urste op zijn pronkzitting bij ons in het dorp.
Onze prins is in het dagelijks leven melkveehouder en ik zit in het dagelijks leven in de groenten en aardbeien. Hoe verbindend kan een land- en tuinbouworganisatie werken?
Van jongs af aan zijn we allebei echte carnavalsvierders. Ieder van ons heeft zijn eigen weg daarin bewandeld, net zoals je dat in je eigen bedrijf doet.
Een dikke tien jaar geleden hebben ze mij gevraagd om lid te worden van ZLTO. In dit geval kwam Frans met nog een teler langs om mij te overtuigen van de meerwaarde van zo’n organisatie. Na wat uitleg over het gedachtegoed van ZLTO ben ik lid geworden.
Direct was er een verbondenheid tussen de ZLTO-mensen en mijzelf. Het samenwerken, iets dat je nastreeft met zo’n organisatie en daar buiten, heeft mij als ondernemer verder gebracht. Het samenwerken met de huidige prins Frans heeft vanaf toen een vlucht genomen.
Ik kan wel zeggen dat er een sterkere verbondenheid ontstaat, als je samen lid bent van een vereniging. Met enige regelmaat zien ze ons dan ook samen in het dorp op verschillende gelegenheden.
Drie jaar terug heb ik als prins Piet Prei d’n Urste de scepter mogen zwaaien in ‘t Veergat, zoals ons dorp heet met carnaval. Van het feit dat ik prins heb mogen zijn, heb ik als persoon ontzettend veel geleerd.
Waar je als ondernemer wilt dat je zo veel mogelijk aan de touwtjes trekt, word je in de functie van prins carnaval alleen maar ontzien van dit soort dingen. Een grote groep mensen die samenwerkt, zorgt dat jij als prins continu wordt verrast en ontspannen je werk mag doen.
Voor mijn gevoel werkt dat in het bedrijf ook gedeeltelijk zo. Door het samenwerken op vele vlakken in ZLTO-verband kunnen wij als ondernemers ook op verschillende fronten ontspannen werken. Het samenwerken is voor mij dan ook een groot goed.
Aankomende carnaval mag ik dat zeker weer gaan beleven. Aangezien ik dit jaar als adjudant-Piet onze prins Frans vergezel, zijn we begin februari een volle week aan het samenwerken. Dit alles zal zeker in een ontspannen sfeer gaan gebeuren, waardoor we straks weer na al het feesten fris en fruitig het voorjaar tegemoetzien.

Piet van Zwolgen

Bekijk meer over:

Lees ook

Verbondenheid
Verbondenheid 13-01-2016

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer