NoorderlandMelk vergoedt

NoorderlandMelk en A-ware gaan de boeren die melk moesten lozen vanwege de ijzel, volledig compenseren. Dat hebben de besturen van de bedrijven besloten.

Het gaat volgens beide bedrijven om ‘een zeer beperkt’ aantal melkveehouders.
‘Het is een onverplichte betaling die Royal A-ware geheel vrijwillig en eenmalig doet. De buitendienst heeft de betrokken melkveehouders hierover persoonlijk geïnformeerd’, benadrukt een woordvoerder van A-ware.
Het ijzelde vorige week in Noord-Nederland zo hard dat de RMO’s hun ritten moesten staken.
Royal FrieslandCampina vroeg dinsdagavond 5 januari aan 450 leden-melkveehouders ongeveer 5 miljoen kilo melk te lozen. De zuivelcoöperatie buigt zich volgende week over compensatie.

Afzet bloemen

De ijzel had niet alleen consequenties voor de melkveehouderij, maar ook grote gevolgen voor de afzet van bloemen en planten in het Noorden, zegt een woordvoerder van bloemenveiling FloraHolland.
‘Het was op sommige plekken zelfs onmogelijk om bij een winkel te komen. Veel klanten van de Bloemistenklok Eelde verkochten zeer matig. Door de extreem gladde wegen bleef de consument thuis bij de kachel. Dit alles resulteerde in een slechte prijsvorming op de Bloemistenklok Eelde.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer