Klaarstomen voor toekomst

Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) en ABAB Accountants en Adviseurs starten dit jaar met een netwerkgroep voor agrarische ondernemers van de toekomst.

De kleinschalige netwerkgroep gaat bestaan uit ondernemers uit verschillende agrarische sectoren. Uitgenodigde BAJK-leden, in de leeftijd van 25 tot 35 jaar die minimaal zes jaar voor een bedrijfsovername staan, kunnen zich met een korte motivatie aanmelden voor dit initiatief. In februari vindt er een selectie plaats.
De eerste bijeenkomst staat in maart gepland. Vanaf dan zal er om de maand een bijeenkomst plaatsvinden, waarin steeds een ander thema centraal staat, zoals: de huidige status van de agrarische sector in Nederland, financiering, ondernemerschap, innovatie en de toekomst van het bedrijf en de rol van de ondernemer.
Tijdens deze bijeenkomsten staan zowel inhoud als vaardigheden centraal. De deelnemers worden begeleid door externe sprekers.
Het BAJK wil zijn leden zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. ‘De maatschappij, overheid, bedrijven en ondernemers blijven zich continu ontwikkelen’, zegt Rolf Beex, bestuurder en penningmeester bij het BAJK. ‘Jonge ondernemers moeten inspelen op deze ontwikkelingen. Zij kunnen en gaan in de toekomst het verschil maken.’

Blijven ontwikkelen

ABAB Accountants en Adviseurs willen de ondernemers handvatten bieden om richting de toekomst een succesvolle agrarische onderneming te kunnen besturen. ‘Het is van belang dat zij zich op verschillende competenties blijven ontwikkelen’, zegt Paul Bosch, senior agrarisch bedrijfsadviseur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer