Fosfaat en mest meestbesproken onderwerpen

De ZLTO Informatielijn heeft in het laatste kwartaal van 2015 veel vragen van leden beantwoord. Dit zijn de vijf meestbesproken onderwerpen.

1. Fosfaatrechten en grondgebondenheid

Na een oproep melden leden knelpunten door grondverlies na 2014. Door de AMvB grondgebonden groei zou in die situatie mogelijk minder melkvee kunnen worden gehouden. Er wordt ook verwezen naar het geactualiseerde rekenprogramma op mestcheck.nl.

2. Mest

Diverse onderwerpen komen aan de orde: de regels en plaatsingsruimte van natuurterreinen, de openstelling van de BEP-pilot, problemen met het inzaaien van vanggewassen, regeling VVO en RMO, problemen bij bemonsteren van mest en de Kringloopwijzer.

3. Betalingsrechten

LTO heeft gepleit voor een voorschot op de betalingsrechten. Leden vragen wat de aankondiging van RVO gaat betekenen. Ze melden teleurgesteld te zijn over de uitwerking. Daarnaast informeren ze vooral naar de regels en rechten bij huur en koop van grond.

4. Asbest

De regelgeving betreffende het saneren van asbest roept vragen op. Leden informeren naar de aangekondigde nieuwe subsidieregeling .

5. Pacht

Leden checken of de voorgestelde pachtprijsverhoging door de verpachter conform de regels van het pachtprijzenbesluit is en verschillende soorten pachtcontracten worden toegelicht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer