Eerste onlinecursus bij HAS

Den Bosch - Voor het eerst kunnen professionals uit de tuinbouw, stadslandbouw en andere gerelateerde sectoren bij HAS Hogeschool online een cursus volgen.

De onlineversie van Telen Zonder Daglicht (SPOC) begint op 31 januari en wordt in het Engels gegeven. SPOC betekent Small Private Online Course. Aanleiding om de cursus online aan te bieden, is de mogelijkheid om kennis en ervaring te delen met professionals uit de hele wereld.
HAS Hogeschool heeft meer dan vijf jaar ervaring in het succesvol telen van gewassen in klimaatkamers. Professionals kunnen zich met de onlinecursus waar ook ter wereld laten inspireren door deze nieuwe aanpak van de productie van planten en de marktkansen die dit met zich meebrengt. De inzichten uit de onlinecursus zijn direct te vertalen naar de huidige tuinbouw en vollegrondsteelten.
Gedurende de cursus worden er meerdere teelten met verschillende lichtrecepten opgezet in een klimaatkamer bij de HAS. Welke teelten dat zijn, wordt bepaald in overleg met alle cursisten en docenten. Om het proces in de klimaatkamers te volgen, worden er foto’s gemaakt en data verzameld en op het onlineplatform gedeeld met de cursisten.
De inhoud van de cursus is praktisch ingericht. Aan het einde van de cursus hebben de deelnemers voldoende ideeën om met telen zonder daglicht te beginnen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer