Convenant Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam

De Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS) is in 2006 vormgegeven in een convenant. Alle partijen gingen in 2010 daarmee akkoord. Het bestaat uit zes projecten. De eerste betreft het Groenblauw Lint. Doel hiervan is het groenblauwe lint tussen de Ackerdijkse Plassen en Vlietlanden met 100 hectare nieuwe natuur, 250 hectare zwaar agrarisch natuurbeheer en natuurlijk waterbeheer in te richten. Daarnaast staat er een ecologische verbinding over de A4 en tussen de A13 en de Schie gepland.
Project 2 richt zich op het saneren van verspreid liggend glas. Project 3 moet de recreatieve toegankelijkheid en het aanbod van voorzieningen verbeteren.
Project 4 focust zich op de landbouw in de vorm van Groen Ondernemen. Doel hiervan is bescherming en ontwikkeling van Midden-Delfland als een open gebied door versterking van landbouw. Het bestaat uit twee deelprojecten: ‘Grondinstrument’ en ‘Duurzaam Boer Blijven’.
Project 5 gaat over de aanleg en inpassing van de A4, zowel qua aanbesteding als qua realisatie. Het laatste project betreft de stedenbouwkundige ontwikkeling van Schiedam en Vlaardingen.
De totale kosten zijn beraamd op 676 miljoen euro, waarbij de realisatie van de A4 met 641 miljoen euro de meeste kosten naar zich toetrekt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer