Utrecht wil binding stad en platteland

Lokale projecten die te maken hebben met voedsel, recreatie, educatie, innovatie en duurzaamheid in provincie Utrecht worden de komende jaren meer gestimuleerd. Provincie Utrecht wil daarmee de verbinding tussen stad en platteland verbeteren.

Utrecht trekt er 4,6 miljoen euro voor uit. De provincie denkt aan initiatieven zoals de distributie van lokaal geproduceerd voedsel van Utrechtse landbouw naar de stad.

Door meer aandacht aan te besteden aan de verbinding tussen stad en platteland denkt de provincie de verkoopmogelijkheden bij agrariërs te stimuleren en aan de vraag naar streekproducten bij stedelingen tegemoet te komen.

Ook projecten als het zelf opwekken van energie of het lokaal verwerken van reststromen ziet Utrecht als mogelijkheden. Het uiteindelijke doel is vergroting van de vitaliteit en kracht van plattelandsdorpen

Twee deelgebieden

De provincie focust zich op twee deelgebieden: de westelijke veenweiden (Utrecht-West) en Utrecht-Oost. Hier gaan groepen van bewoners en ondernemers van 2016 tot en met 2020 aan de slag met de ontwikkelingsstrategie.

De projecten worden deels gefinancierd met 3,1 miljoen euro uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. De andere 1,5 miljoen euro komt uit de Agenda Vitaal Platteland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer