Open+deur+voor+beeld+veehouderij+%28video%29
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Open deur voor beeld veehouderij (video)

Toen Vrouwen van Nu Drenthe aan Koos en Geesje Flinkert vroegen of ze welkom waren, hoefden de melkveehouders niet lang na te denken. 'We openen graag onze deur om een eerlijk beeld van de sector te tonen.'

De melkveehouders uit Meppel vinden het belangrijk dat de buitenwacht ziet wat er op een boerderij gebeurt. 'Daarom leiden we met plezier in zes dagen in totaal 1.350 vrouwen rond over ons bedrijf met 140 melkkoeien en 110 stuks jongvee.'

De reden daarvoor is dat het echtpaar en hun twee zoons willen tonen waar ze voor staan. 'Er zijn allerlei organisaties in de maatschappij die het imago van de melkveehouderij willen ondermijnen', vertelt Koos Flinkert.

Eyeopener

Door de deur te openen voor belangstellenden, wil de boer het echte verhaal vertellen. 'Voor sommige dames was het een eyeopener om te zien hoe onze koeien hier zijn gehuisvest en hoeveel ruimte ze in de stal hebben.'

De keuze voor de melkveehouderij van familie Flinkert was voor voorzitter Aukje Brouwer van Vrouwen van Nu Drenthe niet al te moeilijk. 'Het is een prachtig bedrijf met onder meer een automatisch voersysteem.'

Verder vindt Brouwer de loopbrug over de voergang, voor een blik op de koeien, een toegevoegde waarde voor het bezoek. 'We dragen de agrarische sector een warm hart toe. Op onze boeren mogen we trots zijn.'

Plattelandsvrouwen

Vrouwen van Nu is de grootste vrouwenorganisatie van Nederland. De vereniging komt voort uit de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwenorganisaties.

Dat werd later de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen om in 2002 tot NBvP Vrouwen van Nu te worden gedoopt. 'Onze leden hebben nog steeds een sterke band met het platteland', stelt Brouwer. 'We zetten ons in voor de leefbaarheid ervan.'

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer