Frankrijk scherper op vogelgriep

Om de verspreiding in Zuidwest-Frankrijk van de uitbraak van vogelgriep (AI) onder controle te krijgen heeft het Franse ministerie van Landbouw gisteren extra maatregelen afgekondigd.

Besloten is om een grotere zone met restricties vast te stellen. Die zone bestaat uit acht districten. Naast de al bekende districten Dordogne, Landes, Gers, Pyrénées-Atlantiques en Haute-Vienne zijn hieraan toegevoegd de districten Hautes-Pyrénées, Gironde en Lot-et-Garonne.

Restrictiezone

In de restrictiezone gelden extra biosecurity-maatregelen zoals een bezoekersverbod, R&O van vervoersmiddelen en beperking van de mogelijkheden voor markten en exposities met gevogelte. Ook is het verplaatsen van pluimvee, pluimveemest en eieren in deze gehele regio aan banden gelegd.

Doorvoer van deze producten via de snelweg en spoor zijn wel toegestaan. Via deze link is de volledige lijst aan maatregelen te lezen..

Waakzaamheid

Het aantal uitbraken in Frankrijk is de laatste dagen niet toegenomen. Dat is echter geen enkele aanleiding om in de waakzaamheid te verslappen, waarschuwt secretaris Alex Spieker van AviNed.

'Wij blijven daarom pluimveehouders en handelaren met klem oproepen om alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om de kans op insleep en versleep van virus te verkleinen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer