Afsluiten brug Frederiksoord

Frederiksoord/Havelte - Provincie Drenthe heeft toegezegd de afsluiting van de brug in de N353 over de Wapserveensche Aa te vervroegen. De provincie en waterschap Reest en Wieden willen de brug vervangen en gelijk de ondergelegen stuw aanpassen. Dit brengt met zich mee dat de N353 tussen Havelte en Frederiksoord drie maanden dicht gaat.
Het oorspronkelijke plan was om de afsluiting in april te laten ingaan. Op aandringen van LTO Noord Westerveld is dat vervroegd tot februari.
‘Het blijft vervelend zo vlak op de start van het groeiseizoen, maar meer zat er niet in’, vertelt bestuurslid Mark Stapel van de LTO Noord-afdeling. Boeren die land hebben langs de Wapserveensche Aa moeten nu flink omrijden. Pas bij de Wulpen bij Kallenkote en het Vledderlandenpad ter hoogte van Vledder kunnen ze het water over.
De provincie was niet ontvankelijk voor het verzoek om een noodvoorziening aan te leggen. ‘Ze heeft geïnventariseerd om hoeveel bedrijven het ging, en volgens hen viel dat wel mee. Toch blijven flink wat boeren er last van hebben’, aldus Stapel.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer