Kamer: extra geld voor weidevogels

De komende drie jaar komt extra geld beschikbaar voor weidevogelbeheer. De Tweede Kamer stemde dinsdag voor een amendement om de begroting van het ministerie van EZ daarvoor aan te passen.

Kamer%3A+extra+geld+voor+weidevogels
© Inzicht in Natuur

Het gaat om 500.000 euro per jaar. Door te schuiven in het overheidsbudget voor natuur kunnen zo extra maatregelen in de kerngebieden voor weidevogelbescherming worden gefinancierd.

In de wei

De indieners van het amendement, GroenLinks en PvdA, vinden dat het geld zoveel mogelijk 'in de wei' moet landen. Dat kan bijvoorbeeld door het inrichten van een pilot of een experiment dat een directe bijdrage levert aan de bescherming van de weidevogel.

Naast de provincies en beheerscollectieven zouden ook andere verantwoordelijke partijen in de keten, zoals de Vogelbescherming, erbij betrokken moeten worden. De rijksoverheid beslist over de besteding van het geld.

Europees geld

De Kamer nam verder een motie aan van GroenLinks en PvdA die de regering vraagt aan te sturen op de inzet van meer Europees geld voor weidevogelbeheer. Daarbij denken de indieners aan gelden uit de tweede pijler en uit het vergroeningsdeel binnen de eerste pijler van het GLB.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer