Zware ziektedruk tuinbouw in Almeria

Spaanse groentetelers in de regio Almeria hebben te maken met zware ziektedruk van onder meer witte vlieg, trips en virussen. Dat meldt ProMed, een internationale organisatie voor infectieziekten.

Zware+ziektedruk+tuinbouw+in+Almeria
© Combivliet

De Spaanse gezondheidsdienst COAG roept de tuinders op om aantastingen en het verlies van gewassen te rapporteren. De relatief hoge temperaturen van dit moment zorgen voor optimale omstandigheden voor de ziekten en plagen om zich te verspreiden.

Volgens COAG zijn diverse tuinders in Almeria genoodzaakt om hun gewassen geheel of gedeeltelijk op te ruimen vanwege virusbesmettingen. De dienst adviseert om strenge hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Witte vliegen en tripsen zijn vectoren voor de overdracht van virussen in diverse tuinbouwgewassen. De Spaanse tuinders hebben onder meer te maken met besmettingen van begomovirussen in onder meer tomaat en paprika.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer