Zware+ziektedruk+tuinbouw+in+Almeria
Nieuws
© Combivliet

Zware ziektedruk tuinbouw in Almeria

Spaanse groentetelers in de regio Almeria hebben te maken met zware ziektedruk van onder meer witte vlieg, trips en virussen. Dat meldt ProMed, een internationale organisatie voor infectieziekten.

De Spaanse gezondheidsdienst COAG roept de tuinders op om aantastingen en het verlies van gewassen te rapporteren. De relatief hoge temperaturen van dit moment zorgen voor optimale omstandigheden voor de ziekten en plagen om zich te verspreiden.

Volgens COAG zijn diverse tuinders in Almeria genoodzaakt om hun gewassen geheel of gedeeltelijk op te ruimen vanwege virusbesmettingen. De dienst adviseert om strenge hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Witte vliegen en tripsen zijn vectoren voor de overdracht van virussen in diverse tuinbouwgewassen. De Spaanse tuinders hebben onder meer te maken met besmettingen van begomovirussen in onder meer tomaat en paprika.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer