NVWA verliest Selten rechtszaak Foodwatch

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de zaak rond het paardenvleesschandaal verloren van voedselwaakhond Foodwatch.

NVWA+verliest+Selten+rechtszaak+Foodwatch
© Omroep Brabant

De NVWA had niet mogen weigeren om de namen van afnemers en productnamen bekend te maken, bepaalde de rechtbank in Amsterdam gisteren.

De inzet van de rechtszaak, aangespannen door Foodwatch, was een volledig overzicht van de producten waarin het paardenvlees van de veroordeelde vleesverwerker Willy Selten is terechtgekomen.

Touwtrekken

Na lang touwtrekken tussen Foodwatch en de NVWA was een deel van de producten, inclusief merknamen, in november vorig jaar al bekendgemaakt. Maar die gedeeltelijke lijst ging Foodwatch niet ver genoeg.

Ze vindt dat consumenten er recht op hebben te weten welke producten mogelijk onveilig waren, ook al speelde het schandaal twee jaar geleden.

Willy Selten

De NVWA weigerde gisteren te zeggen of het nu bekendmaakt welke bedrijven tussen 2011 en 2013 het paardenvlees van Willy Selten hebben afgenomen en in welke producten dit vlees terecht is gekomen. 'Wij gaan de uitspraak eerst goed bestuderen.'

Willy Selten werd eerder dit jaar veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor fraude met paardenvlees. Het werd ontdekt in partijen vlees die werden verkocht als puur rundvlees.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer