Foodwatch+naar+rechter+vanwege+Van+Hattem
© Van Hattem Vlees

Foodwatch naar rechter vanwege Van Hattem

Voedselwaakhond Foodwatch stapt naar de voorzieningenrechter om openheid te eisen rondom het vleesschandaal bij slachthuis Van Hattem. Hiermee wil Foodwatch alle vlees van Van Hattem traceren.

De NVWA weigert vooralsnog om informatie over de eindproducten, waar mogelijk onveilig vlees in zat, openbaar te maken. Zij riep in februari 28 miljoen kilo vlees van Van Hattem terug, vanwege de vondst van paarden-DNA. Hierdoor werd dit vlees als onveilig bestempeld.

Er volgde een terugroepactie van het vlees tot aan de supermarkten en restaurants, maar consumenten die het vlees hebben gekocht werden nooit verzocht om producten terug te brengen naar de supermarkt. Ook is de consumenten niet verteld om welke producten het gaat.

Heikel punt

Foodwatch vindt dit een heikel punt en stapt daarom naar de voorzieningenrechter. Sommige vleesproducten zijn in de diepvries zeer lang houdbaar.Via de rechter wil Foodwatch afdwingen dat bij consumenten bekend wordt.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer