Kamer: brief over OECD-rapport volstaat

De Tweede Kamer wil een reactie van het kabinet op het nieuwste OECD-rapport over de Nederlandse agri- en foodsector. Maar voor een speciaal debat over het rapport bestaat geen meerderheid.

Kamer%3A+brief+over+OECD%2Drapport+volstaat
© Dirk Hol

Vorige week presenteerde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling een studie over de agrarische sector in Nederland. Een conclusie is onder meer dat de overheid innovatie en verduurzaming van de sector sterker zou moeten steunen.

Brief Van Dam

Jaco Geurts (CDA) wil graag weten hoe de regering daar over denkt. Hij kreeg dinsdag brede steun voor het verzoek om een brief waarin staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) ingaat op de aanbevelingen.

Over het voorstel van Geurts om er ook snel een debat over te houden, was de Kamer minder enthousiast. Zo zei Helma Lodders (VVD) dat er ook tijdens het debat over de landbouwbegroting over gepraat kan worden met Van Dam.

Heel jammer

Geurts noemde het 'heel jammer' dat er geen meerderheid is voor een speciaal debat dat op korte termijn kan worden gehouden. Alleen de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren steunden hem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer