Integrale certificering voor tuinbouwsector

MPS en GlobalGAP hebben bekendgemaakt dat zij gezamenlijk een integrale certificeringoplossing voor de tuinbouwsector gaan aanbieden.

Integrale+certificering+voor+tuinbouwsector
© eigen foto MPS en GlobalGAP

Dankzij deze samenwerking kunnen telers voortaan met behulp van één audit twee certificaten verkrijgen, te weten certificaten binnen het MPS-ABC-systeem en het GlobalGAP-certificaat.

Als telers deze twee certificaten aanvullen met Grasp dan kunnen ze zich kwalificeren voor MPS-GAP.

Groeiende vraag

De samenwerking tussen MPS en GlobalGAP is een reactie op de groeiende vraag van telers naar meer samenwerking tussen certificeringinstellingen. Maar ook meer flexibelere instrumenten om hun duurzaamheidinspanningen naar hun klanten te tonen.

Directeur Theo de Groot van MPS: 'Wij signaleren binnen de certificering een tendens dat de behoefte groeit aan meer gegevens en transparantie, in combinatie met 'good practice'. Onze ambitie is om beide zaken te combineren en kwekers en hun klanten één aanspreekpunt te bieden'.

Kostenefficiënter

'We moeten de complexiteit beperken en dubbel werk terugdringen, zodat we kostenefficiëntere oplossingen kunnen bieden aan producenten die de naleving van beide normen moeten aantonen', zegt directeur Kristian Moeller van GlobalGAP.

Een eerste pilot bij kwekers die met beide certificeringinstellingen werken is succesvol afgerond en toont aan dat er meer efficiëntie te behalen valt.

Deze 'dubbele' audit voor zowel GlobalGAP als MPS-ABC werd afgenomen bij het Duitse Gärtnersiedlung in Rain am Lech.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer