€ 30 miljoen steun voor 30 juni naar sector

Het kabinet streeft ernaar om de bijna 30 miljoen euro, die door de Europese Unie (EU) als noodsteun voor Nederlandse melkvee- en varkenshouderij is uitgetrokken, uiterlijk 30 juni 2016 uit te keren aan het bedrijfsleven. Daarbij komt geen nationale bijdrage.

%E2%82%AC+30+miljoen+steun+voor+30+juni+naar+sector
© Nieuwe Oogst

Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. Hij wil verder met de sector om tafel om over de nadere uitwerking te praten.

De besluitvorming over het Nederlandse maatregelenpakket en uitvoeringsvereisten zal naar verwachting begin december worden afgerond. Daarna zal het Nederlandse voorstel voor de besteding van de nationale enveloppe worden getoetst door de Europese Commissie.

Geen top up

De voorwaarden die gelden voor de inzet van Europese middelen, zijn ook van toepassing voor nationale top-ups, oftewel een bijdrage bovenop de 30 miljoen euro die Nederland ontvangt.

De Europese Commissie geeft lidstaten hiervoor wel de ruimte, maar Van Dam is niet van plan om in Nederland een nationale top-up toe te passen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer