Subsidie+beveiligingsmaatregelen+is+op
Nieuws
© ida hylkema

Subsidie beveiligingsmaatregelen is op

Het project BeveiligMijnBoerenBedrijf.nu waarbij subsidie beschikbaar is voor de beveiliging van boerenerven, loopt op zijn eind. Alle beschikbare subsidie is gereserveerd. Hiermee is de bodem van de subsidiepot bereikt.

Agrariërs die via het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een beveiligingsscan hebben laten uitvoeren, konden een subsidieaanvraag indienen.

Wie de scan heeft laten uitvoeren maar nog geen subsidie heeft aangevraagd, kan zich melden door te bellen met LTO Ledenvoordeel op: 088-8886777.

Er wordt gewerkt met een reservelijst waarvoor agrariërs zich kunnen melden. Momenteel worden alle aanvragen verwerkt en uitgekeerd.

Mocht blijken dat er nog subsidiebudget beschikbaar is, dan worden de agrariërs op de reservelijst op volgorde van binnenkomst benaderd.

Overleg

LTO is in overleg met het ministerie van Veiligheid en Justitie over subsidiemogelijkheden in 2016. De vooruitzichten op een vervolgproject met gratis scans en subsidie op beveiligingsproducten voor individuele ondernemers wordt echter niet rooskleurig ingeschat.

LTO bekijkt samen met het ministerie wat eventuele andere mogelijkheden zijn. Agrariërs kunnen ook om producten aanschaffen zonder subsidiebijdrage. Het ledenvoordeel op de producten blijft beschikbaar via beveiligmijnboerenbedrijf.nu.

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer