Eerste+landbouwgrond+Vriezenveen+geruild
Nieuws
© kavelruilcommissie vriezenveen

Eerste landbouwgrond Vriezenveen geruild

In de kavelruil Vriezenveen hebben twintig deelnemers de eerste 86 hectare landbouwgrond in en om Vriezenveen geruild.

Dat levert een landbouwstructuurverbetering op voor 350 hectare landbouwgrond. Na een afwachtende start in 2014 is het project op stoom gekomen in 2015. Er wordt een eindspurt verwacht in 2016.

Samen met LTO Noord Twenterand en de gebiedscoördinator heeft gemeente Twenterand project 'Vrijwillige Kavelruil Vriezenveen' opgezet.

Landbouw

Hiervoor is in januari 2014 subsidie ontvangen vanuit provincie Overijssel onder de voorwaarde dat 75 tot 100 hectare landbouwgrond moet worden geruild waarbij over 300-350 hectare landbouwstructuurverbetering moet plaatsvinden.

De projecttermijn is met een jaar verlengd tot 31 december 2016.

Financiering

Overijssel subsidieert het project voor 80 procent en voor rest staan de grondeigenaren zelf aan de lat. Hiervan worden alle projectkosten betaald, zoals planvorming, bemiddeling, taxatie en notaris.

Uiteraard moeten de deelnemers zelf de grond betalen, maar kunnen zij wel beperkt een beroep doen op een bijdrage van 40 procent in de kavelaanvaardingswerken.

Afronden

De kavelruilcommissie ziet mogelijkheden voor nog meer ruilingen. Ze verwacht rond de jaarwisseling de volgende ruil af te ronden.

Weer

 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer