Let op nieuw bestemmingsplan

Het kan niet te vaak en genoeg worden benadrukt om ten aanzien van een nieuw bestemmingsplan alle aandacht hieraan te geven. Een bestemmingsplan regelt immers de bouw en gebruiksmogelijkheden van uw eigendom.

Leo van Pelt Als het ontwerp van een bestemmingsplan ter inzage is gelegd, is een mogelijkheid aanwezig om binnen deze termijn het bestemmingsplan op het gemeentehuis in te zien. Ook kunt u via de website ‘Ruimtelijke plannen’ uw locatie bekijken met de daarbij behorende planregels. U heeft gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, zes weken de tijd om hierop te reageren.
De termijn van zes weken is voor u het weet echter snel voorbij. Een dag na de terinzagetermijn kunt u, als u het niet eens bent met de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan, niet meer rechtsgeldig een zienswijze indienen.
Indien u bezwaren heeft ten aanzien van de bestemmingsplanregels, geef dan zo volledig mogelijk aan welke planregels het betreffen. Stel dat u bezwaren heeft ten aanzien van de grootte van het bouwvlak en de maximale hoogte van de te bouwen gebouwen, vermeld dan deze beide punten in uw zienswijze. Mocht u later denken dat ook archeologieregels u niet passen, dan kunt u buiten de terinzagetermijn deze niet alsnog rechtsgeldig aan uw eerder ingediende zienswijze toevoegen.
Kortom, besteed tijdig voldoende aandacht aan een nieuw bestemmingsplan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer