FloraHolland Trade Fair breidt uit

De FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer was dit jaar 2.000 vierkante meter groter dan vorig jaar.

Joost van WinsenHet totale oppervlak was dit jaar 25.000 vierkante meter. ‘De uitbreiding is vooral ten goede gekomen aan de kwekers’, zegt een woordvoerster van FloraHolland. De FloraHolland Trade Fair is woensdag van start gegaan met ruim 750 stands. Telers bemanden 650 stands, waarvan 470 planten- en 180 bloemenstands.
Breeders beschikten over vijftig standplaatsen in Aalsmeer en toeleveranciers stonden op eveneens vijftig plekken op de beurs. Handelsbedrijven waren vertegenwoordigd op zeven stands.
FloraHolland verwachtte ongeveer 14.000 bezoekers op de Trade Fair, die tot en met vrijdag duurde.

Stijltrends

Middelpunt van de beurs was het FloraHolland House, waar Bloemenbureau Holland, iBulb, Tuinbranche Nederland en de VHG drie stijltrends voor sierteeltproducten toonden. Deze waren te vangen onder de Engelse benamingen ‘The World Beyond’, ‘Reconsider Space’ en ‘Connect the Story’.
In de eerste trend worden bloemen losjes geschikt in kransen en slingers, waarbij pasteltinten de hoofdtoon vormen. Bij de tweede vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. Duurzaamheid speelt een hoofdrol bij de derde trend.
De vier partijen willen gezamenlijk de trend van 2016 vertalen naar de groenbranche. De trendinformatie voor 2016 wordt vanaf begin volgend jaar in nationale en internationale media getoond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer