Marmix Power Champ voermengwagen

Naast de Super Champ zelfrijdende voermengwagens presenteert Marmix nu de nieuwe Power Champ zelfrijdende voermengwagen. De machine is speciaal ontwikkeld voor de intensieve veehouderij en biogasinstallaties.

Han ReindsenDe nieuwe Power Champ is een nieuw concept zelfrijdende voermengwagen, dat gebruikmaakt van een bestaand en bewezen freesprincipe.
Het is mogelijk om voorafgaande aan het frezen de cabine in werkstand te zetten. De cabine draait zich en gaat omhoog, waardoor er goed zicht is op de kuilwand.
Twee hydromotoren zorgen, met een vertraging door zware tandwielkasten, voor de aandrijving van de freestrommel. Hierdoor is er voldoende koppel aanwezig voor een hoge capaciteit tijdens het frezen.
Doordat de frees het product direct in de wagen laadt, zijn er minder draaiende delen als bij een reguliere wijze van frezen met een freesarm. Tijdens het frezen is de rijaandrijving met twee wielmotoren op de achteras te verlagen. Als de wagen geladen is, kan de chauffeur de cabine in de transportstand terugzetten.
Door de plaatsing van de nieuwe JCB-cabine voorop, de compacte bouw van de zelfrijder en een stuuruitslag van 40 graden is het een wendbare machine waarbij de bestuurder een goed overzicht heeft.

JCB-dieselmotor

De Power Champ heeft een viercilinder JCB-dieselmotor van 164 pk (120 kilowatt). De maximumsnelheid van 25 kilometer per uur is te bereiken bij maximaal 1.750 omwentelingen per minuut. Dat wordt mogelijk gemaakt door een automotive energiebesparende rijaandrijving met EMR-regeling en zorgt voor een laag brandstofverbruik.
De mechanische mengaandrijving wordt direct aangedreven door de JCB-dieselmotor. Dit zorgt voor een optimaal rendement tijdens het frezen en mengen bij een maximaal motortoerental van 1.800 omwentelingen per minuut.
Er zijn twee uitvoeringen leverbaar: de Power Champ L en XL met respectievelijk 12 en 15 kuub bakinhoud. De L is 2,65 meter hoog en 7,90 meter lang, de XL is 2,75 meter lang en 8,30 meter hoog. De totale machinebreedte is 2,25 meter.
Net als bij de Super Champ is bij de Power Champ samengewerkt met bedrijven als JCB en Bosch Rexroth. Daardoor is het volgens Marmix mogelijk een betrouwbare machine te ontwikkelen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer