LTO: gevolgen onderschat

Friesland - LTO Noord onderzoekt de mogelijkheden voor juridische stappen tegen de overheid voor plannen om het peil in het Lauwersmeer in het voorjaar te verhogen. Ze had hier deze week overleg over met enkele bestuursleden uit het gebied.

Met verhoging van het peil wil Staatsbosbeheer door het creëren van andere soorten riet de populatie zangvogels in het Lauwersmeer vergroten.
Volgens melkveehouder Johan Boersma uit Kollumerpomp onderschatten de partijen echter de consequenties voor de omgeving, zoals bewoners, recreatie en landbouw.
‘De proef moet absoluut niet doorgaan. Friesland is erg afhankelijk van afvoer van water uit het Lauwersmeer. Om het gebied heen zijn de consequenties ook groot als het waterpeil stijgt. De proef zou in het voorjaar moeten worden uitgevoerd. Dat is net de periode waarin akkerbouwers het land op gaan’, aldus Boersma.

Informatiebijeenkomst

Gedeputeerde Sietske Poepjes liet woensdag tijdens de Provinciale Statenvergadering weten dat provincie Groningen binnenkort een informatiebijeenkomst voor agrarische ondernemers organiseert over de pilot en de gevolgen hiervan.
Dat gebeurt in samenwerking met LTO Noord. Ook zegde de gedeputeerde toe een brief naar LTO Noord te sturen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer