Boerenkoolmachine maakt eerste meters

Vollegrondgroenteteler Ard Ruiter uit Nieuwe Niedorp maakte deze week de eerste meters met zijn boerenkooloogstmachine. De test verliep succesvol.

Boerenkoolmachine+maakt+eerste+meters
©

De Noord-Hollandse vollegrondsgroenteteler verwacht de machine vanaf volgend jaar volledig te kunnen gebruiken. Daarmee behoort het zware en arbeidsintensieve handplukwerk definitief tot het verleden.

'De machine zorgt voor een verdubbeling van de productiviteit. Met de hand oogsten we ongeveer een halve hectare per dag. Straks ligt de productie op 1 hectare per dag.'

Eigen gebruik

Ruiter begon 3 jaar geleden met de ontwikkeling van de boerenkooloogstmachine. Hij zal de machine in eerste instantie gebruiken voor eigen gebruik. Hij teelt jaarlijks zo’n 45 hectare boerenkool.

Het project om de machine te ontwikkelen en te fabriceren is mede mogelijk gemaakt door europa.eu/legislation_summaries/agriculture/general_framework/l60032_nl.htmELFPO (Europees Landbouw Fonds voor Plattelands Ontwikkeling). Het Ministerie van Landbouw is de beheersautoriteit voor het Plattelands Ontwikkelings Plan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer