Zienswijze voorgebiedsanalyses

Oost-Nederland - Regio Oost vanLTO Noord is verbaasd over het feit dat er alweer een partiële herzieningvan de Programmatische Aanpak Stik-stof (PAS) ter inzage ligt. Ze vindt het frustrerend dat binnen een half jaar na de invoering van de PAS bepaalde herstelmaatregelen in een aantal gebiedsanalyses worden gewijzigd.
‘Op die manier is er geen zorgvuldig gebiedsproces te voeren’, zo staat in een zienswijze die regio Oost heeft ingediend: ‘Dit ondermijnt het vertrouwen in het gebied en tast het draagvlak sterk aan.’
In de zienswijze gaat de organisatie nader in op de wijzigingen in de gebiedsanalyses voor de Natura 2000-gebieden Sallandse Heuvelrug, Springendal en Dal van de Mosbeek, Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek en het gebied Aamsveen.
Zo gaan boeren rond de plas Twilhaar in het natuurgebied Sallandse Heuvelrug niet akkoord met het eenzijdig dempen van sloten. En ten aanzien van het natuurgebied Springendal en dal van de Mosbeek is er weerstand tegen het afgraven van esgronden waardoor de waterhuishouding wordt verstoord.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer