Dijksma+wil+door+met+Boerenforum
Nieuws
© Dirk Hol

Dijksma wil door met Boerenforum

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil het Boerenforum twee a drie keer per jaar laten plaatsvinden.

Dat schrijft ze deze week in een brief aan de Tweede Kamer. De opgedane kennis wil ze gebruiken bij de beleidsvorming op haar ministerie.

Op 29 juni vond het tweede Boerenforum plaats op een akkerbouwbedrijf in Lage Zwaluwe (Brabant) met een grote groep boeren over het thema
bodemvruchtbaarheid. 'Ik kijk hier met veel plezier op terug en ben dankbaar voor de waardevolle bijdragen van de deelnemende boeren', aldus Dijksma.

Gesprek

Dijksma vindt het belangrijk dat individuele agrarische ondernemers zelf direct deel kunnen nemen aan discussies over belangrijke thema's. 'Via het Boerenforum wil ik agrariërs de kans geven om met elkaar en met mij in gesprek te gaan over actuele thema's om ideeën en kennis te delen.'

De agrariërs tijdens het Boerenforum in Lage Zwaluwe hebben op verzoek van Dijksma aangegeven positief te zijn over de onderwerpkeuze, setting en locatie. Wel kan de groep kleiner, zodat iedereen voldoende aan het woord kan komen.

Daarnaast vonden boeren dat er lang over het mestbeleid gesproken werd, waardoor te weinig tijd over was voor andere onderwerpen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer