Zenuwen

Het jaarlijks uitje met onze deelnemers staat voor de deur en de zenuwen gieren over het erf: ‘Hoe laat vertrekken we? Mag ik bij de boer in de auto? Hoe ver is het rijden? Drinken we koffie onderweg? Moet ik brood smeren voor een lunchpakket? Wat moet ik verder meenemen? Mijn overall, laarzen? Hoe laat komen we in België aan? Heb ik een paspoort nodig? Is België eigenlijk een provincie van Nederland? Welke taal spreken ze daar? Frans? Ken ik die?
‘Wat voor klussen gaan we doen? Gaan we weer bomen omhakken? Is er een houtkloofmachine? Mag ik op de camping grasmaaien? Weten Jan en Manja dat we komen? Dat zijn toch vrienden van de boer? Staan er nog andere gasten op de camping? Gaan we ook wandelen? Zwemmen in de Ourthe? Gaan we weer voetballen? Mag ik dan bij Jurre in het team? Krijgen we daarna patat met frikadellen en een kaassoufflé, net als vorig jaar?
‘Kun je je herinneren dat ik vorig jaar in het donker achter een boom stond? En dat je hard gilde, toen ik daar plotseling achter vandaan kwam? Dacht je dat ik een spook was? Gaan we nu ook weer ‘s avonds een kampvuur maken en marshmallows roosteren? Zullen we daarbij zingen en elkaar verhalen en moppen vertellen? Mogen we dan ook een Belgisch biertje drinken, omdat het vakantie is? Weet je dat ik me daar echt op kan verheugen?
‘Bij wie slaap ik in de caravan? Bij de boer? Snurkt hij? Als ik een scheet onder het dekbed laat, vindt de boer dat dan erg? Laat jij ook wel eens een scheet waar de boer bij is? Slaapt Remon ook bij ons in de caravan? Maar Remon praat toch in zijn slaap? Kan hij niet ergens anders liggen?
‘Weet je nog dat ik vorig jaar voor het raam van je caravan stond? En dat je van me schrok, toen je wakker werd? Waarom ga je nu niet mee? De baby kan toch ook in de caravan? Hoezo te koud? Ik kan toch voor hem zorgen? Blijf jij alleen op de boerderij? Blijft de hond ook thuis? Waarom? Ga je je man missen? Mag ik lepeltje-lepeltje met hem liggen?
‘Neemt de boer weer havermout mee? Met stukjes fruit? Hoe laat ontbijten we? Wat doen we eigenlijk als het regent? Waarom gaan we niet een hele week? Drie dagen is toch veel te kort? Hoe laat zijn we vrijdag thuis? Komen we in de avondspits? Gaan we volgend jaar weer naar België? Ga je dan wel weer mee?’
Uiteraard. Ik verheug me er nu al op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer