Leiderschap

De grote stroom vluchtelingen beheerst het nieuws. Bij gebrek aan politieke slagkracht in Europa blijven gezamenlijke oplossingen te lang uit. Dit wakkert de onzekerheid in de samenleving aan. De noodzaak van het internationaal bundelen van kracht en inzet in Brussel is evident. Nederland blinkt trouwens in deze niet uit door initiatief en daadkracht, integendeel.
In onzekere tijden zijn leiderschap en realiteitszin essentieel. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben het kabinet opgeroepen leiderschap te tonen. Het bleef niet bij een oproep: we willen meehelpen met huisvesting, opleiding en werk van nieuwkomers.
Onze inzet voor en na het indrukwekkende boerenprotest in Brussel is effectief geweest. Er is 30 miljoen euro beschikbaar. Dat bedrag zal worden besteed aan duurzamer werken (melkveehouderij), uitwerking van het plan ‘Vitale Varkenshouderij’ en initiatieven voor mestverwerking.
We blijven hameren op lastenverlichting en inzet van het kabinet om het toekomstperspectief van jonge agrariërs aantrekkelijker te maken. We spreken met banken en zetten druk op een beter kredietbeleid. We steken onze nek uit voor voldoende budget voor de NVWA. We sturen daarmee aan op leiderschap.
Koploper worden is niet eenvoudig, om het te blijven is veel moeilijker. Met duurzame productie en energie, dierenwelzijn, export en goed werkgeverschap scoren we internationaal bijzonder goed. Het gaat om meer dan voedselproductie. Denk aan ons landelijk gebied en de natuurlijke omgeving.
Dus kiezen we bij de volgende kabinetsformatie weer voor een eigen ministerie van Voedsel en Plattelandseconomie.

Albert Jan Maat

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer