Graanoogstprognoses naar boven bijgesteld

IGC (International Grains Council) heeft de prognose voor de totale wereldgraanproductie ten opzichte van een maand geleden naar boven bijgesteld met 8 miljoen ton.

Graanoogstprognoses+naar+boven+bijgesteld
© Nieuwe Oogst

De verwachte oogst van tarwe, gerst, maïs en de kleinere granen wereldwijd komt volgens het analysebureau nu op 1.996 miljoen ton. Vorig seizoen was dat nog 2.017 miljoen ton.

Bij een verbruik van 1.986 miljoen ton gaat IGC uit van een toename van de theoretische wereldvoorraad tot 456 miljoen ton graan. Dat is voldoende voor 11,9 weken graanconsumptie.

EU boven 300 miljoen ton

De Europese Commissie heeft de prognose voor de EU-graanoogst afgelopen maand ook verhoogd met 5,3 miljoen ton tot 301,9 miljoen ton.

De grootste aanpassing in de EU betreft tarwe met 3,9 miljoen ton tot 144,6 miljoen ton. De gerstoogst wordt 1,8 miljoen ton hoger ingeschat tot een oogst van 59 miljoen ton.

Afname voorraad

Uit de nieuwe graanbalans blijkt overigens dat de theoretische voorraad in de EU ten opzichte van vorig jaar met 6 miljoen ton zal afnemen tot 40,1 miljoen ton. Dat heeft te maken met het verwachte verbruik en de grotere export in vergelijking met de verwachte import van granen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer