PAS Gelderland draait goed

Gelderland - Volgens LTO Noord Gelderland zijn de eerste ervaringen met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) in Gelderland positief. 'Van de ontwikkelingsruimte die voor de agrarische sector beschikbaar is, wordt gebruik gemaakt', zegt beleidsmedewerker Tjerk Elzinga van LTO Noord.
Er zijn in Nederland inmiddels 1.300 NB-vergunningen aangevraagd waarvan ruim 300 in Gelderland. Landelijk zijn er 900 meldingen, waarvan ongeveer 90 in Gelderland. De provincie Gelderland heeft op dit moment 150 à 200 vergunningen beoordeeld en in het PAS-register geplaatst. Dit betekent dat er voor deze aanvragen ontwikkelingsruimte gereserveerd is en dat ze kunnen worden verleend.
Voor twee gebieden is de zogenaamde 95 procent-grens bereikt: Veluwe en Rijntakken. Dat houdt in dat voor deze gebieden niet meer kan worden gemeld. Er kan alleen nog een NB-vergunning worden aangevraagd.
Op basis van het beeld tot nog toe verwacht de provincie dat er in Gelderland voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is om de aanvragen die binnen zijn gekomen en nog binnenkomen, te kunnen honoreren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer