In memoriam Hans Drijver

Op 25 mei overleed Hans Drijver op de leeftijd van 83 jaar. Hij stond aan de wieg van SBNL. Het idee voor SBNL ontstond in het bestuur van de Jagersvereniging, die toen nog KNJV heette. Drijver zat toen in dat bestuur. Daarin bestond ongerustheid over de groeiende weerstand tegen jacht, vooral binnen Natuurmomenten. Daarom werd gespeeld met het idee om een stichting op te richten met als doel om gronden aan te kopen, die een voorbeeldfunctie voor de jacht konden vervullen.
Toen dit voorstel in eerste instantie geen meerderheid kreeg in het KNJV-bestuur vroeg Drijver het recht om zelf met enkele anderen het idee verder uit te werken. Hij was toen onder meer ook bestuurslid van de stichting Jacht, Natuur, Leefmilieu, één van de voorlopers van SBNL.
Drijver was bij de oprichting van SBNL in 1981 tijdelijk de eerste voorzitter, totdat KNJV-voorzitter Van Beuningen dat overnam na het verstrijken van diens bestuurstermijn bij de KNJV.
De stichting stuurde aan op participatie van de mens in de natuur, dit in tegenstelling tot andere natuurorganisaties, die een natuur zonder ingrijpen van de mens propageerden.
Drijver schonk bij zijn aantreden als voorzitter 10 hectare grond aan SBNL: onderdeel van 'De Wildhoek' bij Vilsteren. Hij leende het aankoopbedrag aan de stichting en schonk het terug.
Drijver is vele jaren bestuurlijk actief geweest voor SBNL. Het laatst in de beheercommissie van De Wildhoek, totdat het bezit in 2009 verkocht is aan landgoed Vilsteren.
René Munsters, oud-directeur van SBNL, maakte Drijver een aantal jaren mee. Hij omschrijft hem als 'een intelligent en aimabel man met een natuurlijke autoriteit, die nooit op de voorgrond trad.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer