Goed rapportcijfer

Afgelopen weekend was een druk weekend met tal van activiteiten waarbij onze leden centraal stonden en mensen welkom waren op vele bedrijven en bij verschillende andere bijeenkomsten. Zo was er bijvoorbeeld het Weekend van het Varken, waren er oogstvieringen en ook Toer de Boer trok weer vele bezoekers.
Zondag heb ik zelf kunnen zien dat het goed is dat we dit soort activiteiten met z'n allen blijven doen. Op een melkveebedrijf was ik erbij op het moment dat er een kalf op de wereld werd gezet. En dat onder toeziend oog van enkele tientallen bezoekers. De vragen die gesteld werden aan de ondernemer lieten maar weer zien dat ze graag willen weten wat er allemaal achter de staldeuren gebeurt.
Ook aan de opmerking op een fruitteeltbedrijf - 'Worden die allemaal met de hand geplukt?' - merk je hoe belangrijk het is dat we onze sectoren laten zien. Voor ons is dat alles dagelijkse kost en niet meer dan normaal, maar voor veel burgers gaat er een wereld open.
Ook veel verontwaardigde reacties over de zichtbare hagelschade van eind augustus en welke impact dat heeft op de bedrijven, zorgen voor extra begrip.
En als ik dan vervolgens op een vleesveebedrijf ben waar een kok het vlees dat hij stond te bakken niet aangesleept kon krijgen en het enthousiasme van de ondernemers hoorde waarmee zij de honderden bezoekers te woord stonden, dan blijkt maar weer eens hoeveel we als sector nog te winnen hebben.
Met een goed rapportcijfer als maatschappelijke waardering van onze land- en tuinbouw zijn we er nog niet. Het is de kunst om dat vast te kunnen houden, liefst nog te verhogen. Al dit soort activiteiten dragen daaraan bij. Helpt u mee?

Remco Beekers

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer