Greenferm regelt transport

Apeldoorn - Greenferm heeft twee transportbedrijven gecontracteerd voor mestvervoer, logistieke planning, monstername en -analyse voor een locatie in Apeldoorn.

Het gaat om Berkhof in Scherpenzeel en Gert Vlastuin Transport in Wekerom.
Greenferm richt zich op de verwerking van dierlijke drijfmest. Het initiatief, waarbij verschillende partijen uit de agrarische sector zijn betrokken, is bezig om grootschalige mestverwerking te realiseren.
Als eerste locatie voor het realiseren van een verwerkingsfabriek is bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn gekozen. Deze locatie ligt centraal in een gebied met een groot mestoverschot. Daarnaast voorziet dit bedrijventerrein door middel van een hierop afgestemd bestemmingsplan ruimte aan installaties zoals in het concept is voorzien. De verwerkingscapaciteit zal circa 350.000 ton mest per jaar bedragen.
Greenferm werkt met een all-intarief. Dit tarief is inclusief poortgeld, transport, monstername en -analyse, administratie met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en weging.
Het tarief bestaat enerzijds uit een vast poortgeld van 11 euro per ton drijfmest en anderzijds uit een vergoeding voor het transport dat afhankelijk is van de afstand naar de mestverwerkingsfabriek in Apeldoorn.
Het drogestofgehalte van de mest moet tussen de 4 procent en 12 procent liggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer