Meer+varkensvlees+in+Europa
Nieuws
© porkchops.com

Meer varkensvlees in Europa

De Europese Unie zal dit jaar drie procent meer varkensvlees produceren dan vorig jaar, schat de Europese Commissie.

Vooral in het eerste kwartaal van dit jaar steeg de productie fors – gemiddeld 5,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2014, zo schrijft Pigbusiness.

De productiestijging deed zich voor in alle belangrijke varkensproducerende landen, waarbij Spanje een uitschieter was met een productiestijging van 11,7 procent.

Voorspelling

Deze stijging was voorbereid toen de prijzen voor varkensvlees nog goed waren, merkt het EU-rapport op. De lagere prijzen die nu gelden zullen die groei vertragen, maar de Europese varkenseconomen voorspellen dat de productie in de rest van het jaar nog steeds 1,8 procent hoger zal liggen dan in dezelfde periode in 2014. Voor volgend jaar voorspellen ze een groei van 0,9 procent.

Groeimarkten

De groei van de productie gaat, dankzij een zwakke euro, gepaard met een groeiende export. Groeimarkten zijn vooral te vinden in China, de Filippijnen, de Verenigde Staten en Singapore. In totaal zijn de EU-exporten (Rusland uitgezonderd) met 12 procent gestegen, en dat is meer dan het verlies van de Russische afzetmarkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer