Knolcyperus+in+natuurgebied+Kempen%2DBroek
Nieuws
©

Knolcyperus in natuurgebied Kempen-Broek

Op meerdere landbouw- en natuurpercelen in de omgeving van het grensoverschrijdende natuurgebied Kempen-Broek is knolcyperus aangetroffen. Dit is een hardnekkig onkruid; op percelen waar het wordt aangetroffen, geldt een teeltverbod voor akker- en tuinbouwgewassen.

Plantgoed en ander voortkwekingsmateriaal dat besmet is met knolcyperus moet worden vernietigd.

Omdat er op meerdere percelen knolcyperus is aangetroffen, is er een reëel risico op verspreiding. Accepteer daarom geen grond van percelen waar knolcyperus staat of wordt vermoed en eis van de leverancier van de grond dat deze vrij is van knolcyperus.

Aanhanger

Bij werktuigen of trekkers afkomstig van besmette percelen dient de aanhanger te worden verwijderd, voordat een ander perceel wordt bewerkt. Let ook op met het ontvangen van slootmaaisel van mogelijke besmette sloten.

Bij twijfel over een besmetting adviseert de LLTB haar leden om percelen te (laten) controleren op knolcyperus om verdere verspreiding te voorkomen. Meer informatie en de wettelijke regelingen over teeltverboden en bestrijding van knolcyperus staan op de website van de NVWA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer