Bestrijd of meld knolcyperus tijdig

Productschap Akkerbouw (PA) en Productschap Tuinbouw (PT) roepen alle telers op om actie te ondernemen bij de aanwezigheid van knolcyperus.

Bestrijd+of+meld+knolcyperus+tijdig
© wikipedia

Belangrijk is dat knolcyperus tijdig en op de juiste wijze wordt bestreden. Als een teler echter onvoldoende actie onderneemt, is melding bij de NAK gewenst.

De productschappen dwingen de ondernemer tot uitroeiing van de knolcyperus, door het opleggen van een teeltverbod met bestrijdingsplicht.

Verspreiding

De belangrijkste verspreidingsroute van knolcyperus is via (tarra)grond. De knolletjes zijn vele jaren levensvatbaar en verspreiden door werktuigen gemakkelijk.

Telers moeten voorkomen dat het onkruid zich blijft vermeerderen en verspreiden op percelen waarop nog geen teeltverbod ligt. Met de juiste middelen is het onkruid uit te roeien. De bestrijdingsadviezen zijn opgenomen in een notitie.

Melding anoniem

Melden kan bij de NAK via telefoon (0900-0625 keuze 2) en per e-mail: pameldpunt@nak.nl. De melding blijft volstrekt anoniem.

Via dit telefoonnummer kunnen betrokkenen (telers, loonwerkers, waterschappen en dergelijke) informatie over de locatie van besmette percelen opvragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer