Hoeveelheid gangbare kip verschilt per super

Er ligt steeds minder gangbare kip in het vleesschap, maar die daling is niet aan alle supermarkten te danken, meldt Wakker Dier.

Hoeveelheid+gangbare+kip+verschilt+per+super
© Twan Wiermans

Een steekproef van Wakker Dier naar het kipassortiment van de tien grootste supermarktketens toont aan dat er 60 procent verschil zit in het 'plofkip'-gehalte tussen supermarkten.

Daarmee wordt het aandeel gangbare kip in het gehele verse kipassortiment bedoeld. In deze steekproef kwam Hoogvliet als slechtste uit de bus. Bij Jumbo, Dirk en Albert Heijn vond Wakker Dier de minste gangbare kip in het assortiment.

Nieuwe varianten

De gangbare kip die uit het schap wordt genomen, wordt meestal vervangen door nieuwe kipvarianten die qua dierenwelzijn tussen gangbare kip en kip met één Beter Leven ster in zitten. De hoeveelheid kip met een welzijnskeurmerk is bijna gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar.

'Er zijn supermarkten die hard werken aan een diervriendelijker kipschap, maar anderen vinden kippen kennelijk niet belangrijk. We gaan achterblijvers publiekelijk daarop aanspreken', geeft Wakker Dier aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer