Aldi%3A+eind+2016+duurzaam+kipassortiment
Nieuws
© Aldi

Aldi: eind 2016 duurzaam kipassortiment

Aldi streeft er met haar leveranciers en partners in de productieketen naar om de verduurzaming van het kipassortiment eind 2016 af te ronden. Onderdeel daarvan is een minder snel groeiend kippenras.

De discounter breidt dit jaar het kipassortiment verder uit met verse duurzame kipproducten, geeft Aldi-woordvoerder Lara Luten aan.

'We nemen biologische kipfilet op in het landelijke assortiment. Dat geldt tevens voor meer nieuwe scharrelkipartikelen.'

Beter Leven Kenmerk

Dat betekent volgens Luten dat eind 2015 ongeveer de helft van de verse Aldi-kipproducten voldoet aan minimaal de criteria van het 1 ster Beter Leven Kenmerk.

'Voor de resterende verse kipartikelen zijn we gestart met de omzetting naar een minder snel groeiend kippenras.'

Slachtleeftijd

Het gaat daarbij op hoofdlijnen om de volgende specificaties: Hubbard JA 987, Cobb Sasso, Rowan / Ross Ranger met een slachtleeftijd van zo'n 47 dagen.

Er komen maximaal vijftien kippen per vierkante meter wat resulteert in maximaal 34 kilo. 'De dieren krijgen daarnaast daglicht', meldt de woordvoerster.

Dierenwelzijn

Aldi neemt sinds 2013 al initiatieven om het dierenwelzijn van kippen te verbeteren, verzekert Luten. 'In alle filialen verkopen we sindsdien scharrelkipfilet en scharrelkipbraadlapjes die voldoen aan de criteria van het 1 ster Beter Leven Kenmerk.'

Ook de verse kipaanbiedingen bij de discounter zijn sinds vorig jaar volledig duurzaam. 'Kiloknallers voor kip verkoopt Aldi niet.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer