Vlinderstichting en Sempergreen

De Vlinderstichting in Wageningen maakt zich sterk voor het behoud en herstel van de vlinder- en libellenstand in Nederland en Europa. Projectleider Albert Vliegenthart van de Vlinderstichting werkt samen met Sempergreen.
'Op de groene daken groeien bloemen die nectar bevatten, maar voor de levenscyclus van vlinders is dat niet voldoende. In de winter kruipen veel rupsen in de grond en met een vegetatiemat van bijvoorbeeld steenwol kan dat niet. Daarnaast hebben vlinders hun eigen waardplanten nodig, bijvoorbeeld rolklaver voor het icarusblauwtje, om eitjes op te leggen', vertelt Vliegenthart.
'Samen met Sempergreen hebben we de Bees & Butterflies-mat ontwikkeld, waarbij wij hebben geadviseerd over de samenstelling van de vegetatiemat, zodat deze geschikt is voor bijen en vlinders. Daar is de nieuwe mat uitgekomen, waarmee we hopen de biodiversiteit op de groene daken te verhogen. In ons onderzoek naar verschillende substraten en vegetatie nemen we de resultaten met de nieuwe matten mee.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer